Skip to content

Wappu ja Testaus

Tänään on Wappu-aatto! Tämän merkittävän suomalaisen juhlan kunniaksi tässä muutama Wappu-aiheinen testausvinkki.

VallilanWappu

  1. Kun valmistat simaa Wapuksi, testaa sitä koko valmistusprosessin ajan, jotta voit varmistua sen laadusta. Ei hätää, kaikki välivaiheet ovat juotavia. Tällä vältyt ikävältä pahanmakuiselta yllätykseltä Wappu-piknikillä.
  2. Kun teet munkkeja tai tippaleipiä Wappu-piknikkiä varten, muista maistaa otantana riittävän monta kappaletta. Näin varmistut siitä, että kaikilla juhlijoilla on taattu makuelämys. Lisäksi saat itsellesi ylimääräisen piknik-hetken keittiössä.
  3. Muista testata myös Äpy tai Julkku. Sopiva testauskohde on oma puolisosi. Jos hän nauraa lehden vitseille, niin voit kertoa niitä ääneen myös Wappu-juhlissa.
  4. Älä jätä testaamatta ylioppilaslakkiasi ja muita asusteita. Olisi ikävää löytää niistä edellisen vuoden ruokien jäänteitä heti Wappu-juhliin saavuttaessa.
  5. Muista tehdä ennakoiva laadunvarmistus Wapun säälle. Laadunvarmistuksen apuna käytetään erilaisia skenaariopohjaisia menetelmiä. Kannattaa hyödyntää omien menetelmien lisäksi kansainvälisesti benchmarkattuja skenaarioita, kuten säätiedotukset.
  6. Testaa Wappu-piknikin sijainti. Tämän voit tehdä edellisenä päivänä. Käy paikan päällä ja säätiedotuksen perusteella arvioi tuulen ja sateen suunta ja puiden varjostava vaikutus. Näin voit valita parhaan paikan.
  7. Testaa ilmapallot ja serpentiinit. Jos ne ovat edelliseltä tai jopa edellisiltä Wapuilta, ne ovat voineet hapertua. Tosin lapsesi todennäköisesti tikahtuu nauruun ilmapallojen räjähtäessä, joten ei hätää sittenkään.
  8. Testaa Wappu-seura. Käy ainakin yksissä juhlissa seurasi kanssa edeltävinä viikkoina. Jos kaikki sujui hyvin, voit edetä Wappu-juhliin. Jos löydät uutta Wappu-seuraa Wapun aikana, keksit varmasti sopivia tutkivia testejä seuran kelpoisuuden arvioimiseksi kokemuksesi perusteella. Jotkut arvostavat apukeinoina muodollisia tarkistuslistoja ja toiset sisällöllisiä.
  9. Testaa kotiinpaluumenetelmät ja valmistele work-around vielä varmuuden vuoksi. Esimerkkinä: omasta kotiosoitteesta käteen kirjoitettuna voi olla kovasti hyötyä runsaan siman nauttimisen vuoksi.
  10. Testaa Wappu-fiilis. Katso peiliin, hymyile leveästi ja sano ”Hauskaa Wappua!” Toista, kunnes uskot itseesi.

Hauskaa Wappua kaikille!