Skip to content

VMware-ympäristön hinnankorotus ei ilahduta – onko aika siirtyä eteenpäin?

Mikäli “VMwaren hinnankorotus”, “VMware exit tai VMware alternatives ovat olleet hakuhistoriasi kärkisanastoa, olet löytänyt oikeaan osoitteeseen. Kyseistä sanastoa käyttäneenä tiedät ehkä liiankin hyvin, mistä on kyse, mutta ennen ratkaisuehdotuksiamme kerrataan vielä tilanne ja siihen johtaneet syyt.

Uusi hinnoittelumalli ei houkuta

Broadcom Inc. osti VMwaren marraskuussa 2023. Pian tämän jälkeen monella yrityksellä käytössä oleva virtualisointialusta ilmoitti uudesta hinnoittelumallistaan. Ei siinä mitään, toki liiketoiminnan on oltava kannattavaa.

Mutta kohtuus kaikessa – totuus valkeni, kun monet tilaajat ymmärsivät laskujensa vähintäänkin kolminkertaistuvan tai jopa kymmenkertaistuvan. Yritysmaailmassa puhutaan siis suurista, ellei valtavista summista.

Asia ei varmasti herätä asiakastyytyväisyyttä, joten miksi ihmeessä he tekivät näin? VMwaren ja Broadcomin yrityskaupan seurauksena tapahtui todennäköisesti strateginen valinta keskittyä suurempiin asiakkaisiin. 

Ratkaisuja kiitos, nopeasti!

Yllättivätkö VMware-alustan laskut sinutkin? Ei mitään hätää, vaihtoehtoja löytyy asian korjaamiseksi ja jopa kehittämiseksi. Tässä listattuna vaihtoehdot, miten pääset asian kanssa eteenpäin. 

1. Hyväksy hinnankorotukset 

Jos haluat minimoida muutokset ja jatkaa VMwaren käyttöä, tuntuva kustannusten nousu voidaan vain hyväksyä. Jos virtualisointialustasi on kriittinen liiketoiminnallesi eikä häiriöitä voida missään tapauksessa sallia, saattaa tämä olla oikea vaihtoehto. 

2. Virtualisointistrategian muutos 

Myös virtualisointiympäristöille omassa konesalissa on vaihtoehtoja. Useat julkipilvet (Google GCVE ja Microsoft AVS) tarjoavat vastaavanlaista VMware-pohjaista virtualisointialustaa kilpailukykyisellä hinnoittelumallilla ja vastaavilla ominaisuuksilla, kuin konesalissa pyörivä VMware. Houkuttelevaksi tämän vaihtoehdon tekee samojen työkalujen käyttömahdollisuus ja migraation yksinkertaisuus.

3. Pilvimigraatio AWS, Azure tai GCP-ympäristöön

Pilvimigraatio voi olla varteenotettava vaihtoehto. Siirtämällä virtualisointiympäristösi pilveen käyttäen pilven omia työkaluja, saavutat kustannussäästöjä ja joustavuutta niin lyhyellä kuin pitkällä aikavälillä. Pilvipalvelut parantavat olennaisesti myös liiketoimintasi joustavuutta, skaalautuvuutta ja turvallisuutta.  

4. Digitaalisen ympäristön modernisointi

Muutos kannattaa toki kääntää kokonaisvaltaiseksi hyödyksi. Nyt voi olla oiva tilaisuus päivittää ja optimoida digitaalista infrastruktuuriasi, sisältäen uusimpien teknologioiden käyttöönoton ja toimintamallien tehostamisen. Valitsemalla tämän vaihtoehdon saat parhaan hyödyn pilvimodernisaatiostasi. 

5. Hybriditoteutus

Voit myös yhdistää perinteisen on-premise -ympäristön ja pilvipalvelut hybridimalliksi. Tämä voi olla hyvä vaihtoehto kustannusten, suorituskyvyn ja joustavuuden tasapainottamiseksi. 

VMware2

VMware-ympäristön katselmointi on nopein ja kustannustehokkain valinta 

VMware-ympäristön katselmoinnin avulla saat nopeasti ja luotettavasti ymmärryksen virtuaaliympäristösi nykytilasta sekä ehdotuksen kestävään ja kustannustehokkaaseen ratkaisuun. Katselmointi vauhdittaa siirtymistä seuraavaan vaiheeseen, olipa se sitten migraatio, modernisaatio tai hybriditoteutus.

Miksi valita meidät? 

 • Olemme tärkeimpien teknologioiden (AWS, Microsoft, Google) ylimmän tason sertifioitu kumppani, joka mahdollistaa rahoituksen hakemisen pilvisiirtymäsi tueksi.
   
 • Meillä on vankka kokemus VMware-ympäristöistä.
   
 • Katselmointimme on nopea ja joustava, ja kanssamme voit edetä ilman lukittautumista yhteen teknologiaan. Tämä tarkoittaa, että löydämme juuri sinulle sopivimmat ratkaisut.
   
 • Katselmointi kattaa myös nykyisen konesaliympäristösi sekä mahdolliset hybriditoteutukset, jotta voimme varmistaa, että virtualisointialustasi palvelee liiketoimintasi tarpeita optimaalisesti.
   
 • Olemme kokenut kumppanisi kaikille seuraaville askeleille katselmoinnista alkaen aina toteutukseen ja ylläpitoon.  

Varaa tunnin maksuton tapaaminen

Ole yhteydessä, niin keskustellaan lisää. Tapaaminen ei sido sinua vielä mihinkään. 

Ota yhteyttä:

Jussi Siuro 

Jussi Siuro, Client Executive

 

Lue lisää:

Signatur logo 2024 VMware-ympäristön katselmointi (VMware Assessment)

 

 

VMware-katselmoinnin avulla saat ymmärryksen virtuaaliympäristösi nykytilasta sekä ehdotuksen kestävään ja kustannustehokkaaseen ratkaisuun nopeasti ja luotettavasti.