Skip to content

Tietoturvauutisia Google Next ’21 -tapahtumasta

cloud-next-21-social

Google kehittää jatkuvasti useita tietoturvapalveluita ja tuotteita, jotka auttavat sekä Google Cloudin että muidenkin IT-palveluiden tietoturvan hallinnassa ja uhkien havainnoinnissa. Keräsin Next ’21 -tapahtumasta valittuja tärppejä tietoturvauutisista. 


BeyoundCorp Enterprise

BeyondCorp Enterprise -tuotteeseen julkaistiin useita uusia ominaisuuksia, kuten perinteisten client-server sovellusten julkaisukyky, entistä kehittyneempiä web-sovellusten julkaisuominaisuuksia sekä uusia pääsynhallinnan vikatilanteiden ratkaisuominaisuuksia.

BeyondCorp Enterprise on Zero Trust periaatteiden mukaisesti toimiva sovellusten julkaisu- ja hallintapalvelu. Se kykenee identiteetti-, data ja päätelaiteuhkien jatkuvaan valvontaan ja korvaa perinteiset VPN-ratkaisut liikkuvassa työssä. 

Chronicle ja Security Command Center

Chronicle ja Security Command Center kytkeytyvät toisiinsa entistä tiiviimmin. Uusiin ominaisuuksiin kuuluu mm. yhdistetty tietoturvahälytysten tutkinnan työnkulku näiden kahden tuotteen välillä.

Chronicle kilpailee nopeasti kehittyvällä pilvijulkaistujen SIEM-tuotteiden (Security Information and Event Management) kentällä. Security Command Center on Google Cloudin keskitetty uhkien ja haavoittuvuuksien hallinnan konsoli. 

BigQuery data warehouse

BigQuery data warehouse sai Automatic DLP (Data Loss Prevention) ominaisuuden, joka kykenee tunnistamaan datan tietoturvariskejä ja luokittelemaan sensitiivistä tietoa automaattisesti BigQueryn projekteissa, tauluissa ja sarakkeissa. 

Cloud Armor

Cloud Armoriin tuli useita uusia ominaisuuksia, joista merkittävämpänä ehkä Layer 7 palvelunestohyökkäyksiltä suojaavan Adaptive Protection -ominaisuuden GA (General Availability).

Cloud Armor on Googlen palvelunestohyökkäysten suojaamisen ratkaisu sekä WAF (Web Application Firewall).

Ubiquitous Data Encryption -ratkaisu

Salaus ja avaintenhallinta kehittyvät Ubiquitous Data Encryption -ratkaisulla. Tavoitteena on saumattomasti hallittu pilveen siirrettävän tiedon salaus asiakkaan omilla salausavaimilla. Ratkaisu integroituu olemassaoleviin Confidential Computing, External Key Management ja Cloud Storage -palveluihin.

Videotallenteet näistä ja muista tietoturvauutisista löytyvät Next ’21 Catalogista. Täältä pääset kaikkiin Next '21 tietoturva-aiheisiin.

google security blog

Kuva: Google

Tietoturva-asiat ovat aina ajankohtaisia. Kaipaatko asiantuntija-apua tai haluatko keskustella aiheesta tarkemmin? Olemme Google Cloud Platform Sell and Service Partner ja pilviadvisorit ja -asiantuntijat ovat apunasi pilvimatkasi jokaisella askeleella: tutustu palveluihimme!