Skip to content

Testit 2017 – Suomen Knowitin Solutions-iskuryhmä länsinaapurissa laadunvarmistusoppeja imemässä

Malmössä järjestettiin 12.9. paikallisen Knowitin organisoima Testit -laadunvarmistusseminaari, johon päätimme lähteä Suomen Knowitilta viiden konsultin voimin. Samalla pääsimme kannustamaan RPA-evankelistaamme Katriina Vallia, joka jakoi robotiikan ilosanomaa myös länsinaapurimme Knowit-kollegoille ja asiakkaillemme.

Tapahtumasta jäi päällimmäisenä mieleen hyvät puhujat ja mielenkiintoiset esitykset - erityisesti annamme suitsutusta näille puhujille:

Jurgen Appelo
Agility scales: Shifting teams in better shapes

Jurgen Appelo 1.jpg

Päähän jäi tämän esityksen jälkeen soimaan sana ”Shapeshifter”, eli vapaasti suomennettuna muodonmuuttaja. Pähkinänkuoressa Jurgen korosti sitä että sama toimintatapa ei toimi kaikissa tilanteissa eli välillä tarvitaan selkeää hierarkiaa ja välillä taas mennään itseorganisoituvasti tilanteen mukaan.

Jurgenin mielestä tiimissä työskentelevien motivaatio on kaiken keskiössä ja sen saavuttamiseksi tarvitaan ”Gamificationia” eli taas vapaaksi suomennettuna pelillistämistä motivointikeinona ja jotta ihmiset saadaan muuttamaa omia tottumuksiaan.

Claus Petersen
Peer learning at Unity

Clausinkin esitys pyöri peliteemalla, mutta tässä esityksessä valotettiin Unity Technologies -nimisen softatalon (pelimoottoreita) osaamisen kehitys -metodeja. Kiehtova esitys kaiken kaikkiaan. Claus esitti, miten heidän organisaatiossaan pelin keinoin jaetaan osaamista/tietoutta nokkelasti devaajien ja testaajien välillä. Varmasti ainakin suurimman osan kuulijoista mieleen tuli väistämättä ajatus ”miksi tämä ei voisi toimia meilläkin”, mutta toki tällainen poikkeava osaamisenkehitys-tyyli vaatii tietynlaisen yrityskulttuurin toimiakseen ja ennen kaikkea rohkeutta johdolta pistää tällaisen pelin kehittämiseen ja ylläpitämiseen paukkuja.

Sari Salin-Tuomela
Test automation for payment terminal applications: Case Robot

Tähän asti robotti on meille softa-konsulteille edustanut pelkästään ohjelmallista automaatiota, joten nyt oli hienoa nähdä Sarin esittelemänä ihka oikea robotti toiminnassa ja painelemassa maksupäätteiden nappuloita. Sari kertoi omassa esityksessään ensin projektin vaiheista ja näytti lopuksi hienosti tehdyn videon robotista toiminnassa.

Tämän esityksen toivottavasti pääsemme näkemään Suomessa uudestaan, koska robotti näppäilee varmaan parhaillaankin maksupäätteitä Helsingin Vallilassa. Kerrassaan mukaansatempaava esitys ja loppui mielestämme jopa liian aikaisin.

Lisätietoja tapahtumasta täältä.  

Tutustu myös Testaus- ja laadunvarmistuskoulutuksiimme sekä Laadunvarmistus-palveluihimme