Skip to content

Tableaun Vizit London 2022 -tapahtuma tarjosi ajankohtaisia aiheita ja käytäväkeskusteluja

Vizit London on Tableau Communityn järjestämä käyttäjäryhmätyyppinen tapahtuma, joka järjestettiin ensimmäistä kertaa 28.-29.11.2022. Ideana oli saattaa Tableaun käyttäjäyhteisö #Datafam Euroopassa yhteen ensimmäistä kertaa koronasulkujen jälkeen – edellisen kerran kun Tableaun Euroopan yhteisö pääsi tapaamaan kasvotusten, oli Berliinissä järjestetty Tableau Conference Europe 2019. Jotta osallistuminen kauempaakin oli järkevää, tapahtuma järjestettiin kaksipäiväisenä.

Tapahtuma pidettiin Tableaun entisissä tiloissa Bluefin Building Southwarkissa. Paikalla oli noin 160 datasta kiinnostunutta ihmistä Isosta-Britanniasta, pohjoismaista, sekä Keski-Euroopasta. Osanottajina oli Tableaun omaa henkilökuntaa, partnerneita ympäri Eurooppaa ja asiakkaita.

Tableau-Vizit-London-2022

Tableau #datafam käyttäjäyhteisö pääsivät tapaamaan toisiaan. Kuvassa vasemmalta oikealle Heidi Kalbe (Tableau Ambassador), Tore Levinsen (Tableau Ambassador), minä ja Annabelle Rincon (Tableau VIsionary+Ambassador)

Kahden päivän aikana käytiin läpi paljon mielenkiintoisia aiheita muun muassa Tableau Prepin käytöstä dataan tutustumisessa, raportin suorituskyvyn varmistamisesta ja siitä, mitä haasteita omasta Tableau-serveristä Tableau Cloud Saas-palveluun siirtyminen tuo mukanaan. Tarjolla oli myös vähemmän teknisiä aiheita, kuten ”Sketching”: miten oma kädenjälki voi näkyä raporteissa ja miten työyhteisössä rakennetaan Data-kulttuuria. Lisäksi tapahtuman aikana oli mahdollista tutustua Tableau-yhteisön järjestämiin viikoittaisiin tapahtumiin, kuten esimerkiksi Workout Wednesday tai Sports Viz Sunday.

Workout Wednesdayssa ideana on, että vetäjät julkaisevat viikoittain valmiin raportin ja siihen liittyvän datasetin, jonka jälkeen osallistuja luo itse saman raportin uudestaan. Tämä on oiva tapa oppia lisää Tableaun tarjoamista mahdollisuuksista ja tutustua uusiin ominaisuuksiin. Esimerkiksi tämän viikon tehtävässä piti käyttää juuri julkaistua ”Dynamic Zone Visibility”, dynaamista alueiden näkyvyysominaisuutta, eli mahdollisuutta piilottaa tai näyttää raportin objekteja laskennallisen kentän tai parametrin perusteella.

Tableau Cloud, eli aiemminkin mainittu Tableaun tarjoama SaaS-palvelu, oli myös vahvasti esillä tapahtuman aikana. Aiheen ympärillä oli esitys niin siitä, mitä kaikkea tulisi ottaa huomioon ja miten migraatio omasta palvelimesta tulisi hoitaa, kuin myös siitä, että palvelu tarjoaa mahdollisuuden päästä keskustelemaan suoraan Tableau-työntekijöiden kanssa pilveen liittyvistä haasteista ja kehitysehdotuksista roundtable-hengessä.

Minulle Tableau Ambassadorina yksi tapahtuman tärkeimmistä asioista oli päästä tapaamaan ihmisiä pitkän Covid-sulun jälkeen. Vaikka menossa on jo toinen vuoteni Tableau Ambassadorina, tämä oli ensimmäinen mahdollisuuteni tavata näitä ihmisiä “livenä”.

Tapahtuma ei ollut oikea Tableau Conference, joten mitään uusia tuotejulkistuksia ei tehty. Toki käytäväkeskusteluissa sai vähän vihiä siitä, mitä uutta saattaa olla tulossa lähiaikoina. Voit palata aiemman Tableau Conferencen tunnelmiin blogikirjoituksiemme kautta: Tableau Conference 2022 on alkamassa ja tuotejulkistukset ja parhaat tallenteet.

Tutustu myös näihin