Skip to content

Tableau Conference 2022 on alkamassa

Kevään tapahtumakausi on täydessä vauhdissa ja tällä viikolla on vuorossa odotettu Tableau Conference 2022. Tapahtuma järjestetään ensi kertaa hybridimuodossa sekä virtuaalisena, että paikan päällä Las Vegasissa 17.-20.5.2022.

Knowitin kaksihenkinen Tableau-iskuryhmä on paikan päällä Las Vegasissa aistimassa datamaailman tuoreimmat tuulahdukset. Odotettavissa on tuotejulkistuksia, visioita, inspiraatioita, uusia näkökulmia ja käytännön vinkkejä arjen datatekemiseen.

Erityisesti tuotejulkistuksia on tulossa heti tiistain Opening Keynotessa, jossa jo klassikoksi muodostunut ”Devs on Stage” -sessiosta on tällä kertaa luvassa ”Special edition”. Tiimimme odottaa mielenkiinnolla, mitä se pitää sisällään. Marraskuun 2021 virtuaalikonferenssissa julkistukset painottuivat Tableaun visioon datan demokratisoinnista ja käyttäjien entistä sujuvamman yhteistyön mahdollistamisesta kollaboraatioalustoilla, kuten Slack. Painoarvoa tulevaisuuden kehityksessä todennäköisesti jatkossakin saavat erityisesti tekoälyohjatut ominaisuudet.

Pandemian jälkilöylyissä tapahtuman osallistujamäärä on rajattu viiteen tuhanteen, joten aikaisempien vuosien ruuhkaa ei ole käytävillä odotettavissa. Mikko Pohjanliekki odottaa konferenssilta tuotejulkistusten ohella erityisesti mahdollisuutta keskustella Tableaun tuotekehityksen kanssa: ”Tableau Showcase -sessioissa pääsee testaamaan ja kommentoimaan kehityksen alla olevia ominaisuuksia. On mahtavaa mennä devaajien kanssa höpisemään ja testaamaan työn alla olevia juttuja.” Mikko on erikoistunut erityisesti datan mallinnukseen liittyviin ominaisuuksiin ja höpissyt näiden alueiden Tableau tuotepäälliköiden kanssa myös konferenssien välissä.

Itse odotan inspiraation sekä uusien vinkkien ja ajatusten lisäksi erityisesti Iron Vizia, maailman suurinta datavisualisointikilpailua, jossa globaalisti esikarsitut kolme kilpailijaa luovat parissakymmenessä minuutissa visualisoinnin tyhjästä. Datasetti on sama kaikille, mutta sen muokkaus ja valmistautuminen etukäteen on sallittua. Voittajan täytyy olla todella nopea ja tuntea Tableau läpikotaisin menestyäkseen. Minusta on mielenkiintoista seurata, minkä näkökulman osallistujat analyysiinsa valitsevat ja voittaako lopulta paras analyysi vai näyttävin visualisointi. Sessio on Amerikan malliin myös kunnon viihdettä, popparit esiin.

Tableau Ambassadoriksi viime vuonna nimetty Matz Rasmus odotti konferenssimatkalta erityisesti Tableau-yhteisön tapaamista. ”Tableaun ympärille muodostunut yhteisö on jotain ainutlaatuista. TC22 ei ole vain konferenssi, vaan jotain enemmän, konferenssiin osallistuminen on minulle vähän kuin matka lämminhenkiseen perhetapahtumaan. En tarkoita, etteivätkö sessiot olisi katsomisen arvoisia, ne ovat erittäin tasokkaita, mutta ne on mahdollista katsoa myös nauhalta. Tärkeintä on verkostoituminen ja ihmisten tapaaminen”. Tableau Ambassadoreille ja yhteisön vetäjille on konferenssissa omaa ohjelmaa ja konferenssialueella on oma yhteisön tapaamispiste. Matkustaminen paikan päälle estyi Matzin suureksi harmiksi ihan viime hetkellä pandemiarajoitusten seurauksena, joten Matz siirtyy seuraamaan tapahtumaa virtuaalikatsomosta ja dataperheen kuulumisia Slack-kanavilta.

Pääosa tapahtumasessioista on nähtävissä myös kotikatsomoissa virtuaalisena kolmella eri aikavyöhykkeellä. Euroopan lähetykset alkavat käytännössä seuraavana päivänä, Opening Keynote striimaa keskiviikkona 18.5 klo 11 ja Iron Viz torstaina 19.5. klo 11:30 Suomen aikaa. Kannattaa katsoa tai lukea uutiset blogistamme! Virtuaalinen tapahtumaan osallistuminen on ilmaista ja osa sessioista tulee katseltavaksi myös tapahtuman jälkeen. Liity #Data22 -joukkoon osoitteessa https://tc22.tableau.com/

 

Picture 1-1