Skip to content

Microsoft Ignite 2022: Top 3 julkaisua Power BI:lle

Avaa Power BI Desktop -tiedostoja OneDrivessa tai Sharepointissa

Mikäli olet tottunut käyttämään OneDrivea tai SharePointtia dokumenttien katsomiseen ja jakamiseen, tarjoaa ensimmäinen Microsoftin Power BI:n puolelle tekemä julkistus huomattavaa helpotusta elämään. Tähän asti raportin saaminen liiketoimintakäyttäjän silmien eteen on useimmiten vaatinut sen julkaisua Power BI Serviceen. Power BI:n ja Microsoft 365:n välinen integraatio on kuitenkin syventynyt ja Power BI Desktop -tiedostoja voi vastaisuudessa avata ja tutkia suoraan OneDrivessa ja SharePointissa ilman, että käyttäjän tarvitsee ladata sovellusta omalle koneelle. Uusi ominaisuus vähentää parhaimmillaan huomattavasti raporttien jakamisen vaatimaa työkuormaa ja moni self-service käyttäjä ottaa sen varmasti ilolla vastaan.

 

Power BI:n asentaminen Office 365:n kyljessä

IT-osastoja tulee varmasti ilahduttamaan, että jatkossa Power BI on mahdollista asentaa automaattisesti Microsoft 365 -käyttäjille osana Office 365:n asennusta. Tämä on toki valinnaista ja sovellus voidaan jättää yhtä hyvin asentamatta. Uusi ominaisuus vähentää IT:n manuaalista työtä ja helpottaa Power BI:n adoptoimista käyttöön kaikkialla organisaatiossa. Julkaisu tulee käyttöön ensin E5 kuukausittaisilla lisensseillä ja laajenee siitä E3- ja lopulta E1-lisensseihin.

Datamallin muokkaaminen Power BI Servicessa

Pientenkin muutosten tekeminen datamalliin on tähän asti useimmilta käyttäjiltä vaatinut muutosten toteuttamista Power BI Desktopissa, josta uusi datamalli on manuaalisesti ladattu Power BI Serviceen. Jatkossa käyttäjät pystyvät kuitenkin tekemään muutoksia datamallin mittareihin, datan formatointiin, taulujen välisiin suhteisiin tai rivitason suojaukseen suoraan verkossa Desktopista tutulla käyttöliittymällä. Tämä helpottaa huomattavasti ad hoc muutosten toteuttamista ja mahdollistaa useiden käyttäjien yhteistyön saman datamallin parissa. Julkaisu on ensimmäinen monista tulevista muutoksista, joita Microsoft on suunnitellut helpottaakseen useiden käyttäjien samanaikaista työskentelyä datamallien parissa verkossa.

Kunniamaininta:

Vaikka julkistus ei pintapuolisesti vaikuta niin mullistavalta, meiltä kunniamaininnan saa uusi vuorovaikutusominaisuus visualisointien formatoinnissa. Joissakin projekteissa raportin ulkoasun hiominen kuntoon saattaa viedä lähes yhtä paljon aikaa kuin muu työ yhteensä. Tähän asti akselien fontin tai muiden visualisoinnin formatointiominaisuuksien muokkaaminen ei ole ollut kovin intuitiivista. Käyttäjän on pitänyt valita visualisointi ja etsiä tämän jälkeen formatointioptioista oikea kohta, missä on saattanut ainakin allekirjoittaneella kestää joskus ärsyttävän kauan.

Jatkossa näitä ominaisuuksia voi kuitenkin hioa samalla intuitiivisella tavalla kuin esim. Excelissä tai PowerPointissa: muokattava ominaisuus valitaan suoraan visualisoinnista klikkaamalla.

 

Tämän lisäksi Power BI tulee ehdottamaan parasta dataan sopivaa visualisointityyppiä sitä mukaa kun dataa lisätään. Jää toki nähtäväksi miten hyödyllisiä nämä ehdotukset ovat, mutta jo pelkkä formatoinnin sujuvoittaminen voi parhaassa tapauksessa vähentää raportin rakentamiseen käytettyä aikaa huomattavasti.

 

Arrow-short-Digital-lollipop-2 Tutustu Power BI -palveluihimme