Skip to content

Microsoft Ignite 2021: Top 3 julkaisua Power BI:lle

Yksi merkittävimpiä julkistuksia Power BI:ssä liittyy niinkin tuttuun työkaluun kuin Exceliin. Power BI:tä on kritisoitu aikojen alusta siitä, miten datan tuominen ulos on toteutettu. Käytännössä jos olet yrittänyt viedä datat Exceliin matriisitaulukosta *köh* tuloslaskelma *köh*, niin export-työkalu räjäytti matriisitaulukon hierarkian perinteiseksi taulukoksi ja poisti kaiken muotoilun. Käyttäjällä ei ollut muuta vaihtoehtoa kuin rakentaa alkuperäinen matriisitaulukko itse käsin Excelissä. Tähän saadaan vihdoin muutos, kun tuleva export-työkalu mahdollistaa visuaalisen rakenteen ja muotoilun säilyttämisen. Pieni muutos, mutta jota moni etenkin talouden parissa työskentelevä henkilö tulee arvostamaan.

Picture7
Hybriditaulut

Toinen mielenkiintoinen julkaisu oli hybriditauluominaisuus, jossa osa taulun riveistä tuodaan muistiin (import) ja loput liveyhteydellä (direct query). Komposiittimallit on ollut jo jonkin aikaa hieman samalla idealla toimiva ominaisuus, jossa on ollut mahdollista tuoda tiettyjä tauluja fyysisesti Power BI:in muistiin tai kyselyttää suoraan palvelimelta reaaliaikaisesti. Mutta tämä on pitänyt aina taulukohtaisesti valita. Uusi hybriditaulutominaisuus mahdollistaa todella suurien taulujen tuomisen, ilman että raportilla havaittaisiin mitään suurempia viiveitä. Esimerkiksi 3 miljardin kokoista taulua pystytään suodattamaan sekunneissa. IoT-pohjaisessa raportoinnissa kyseinen toiminnallisuus on varmasti monen mieleen. Uusi hybriditauluominaisuus tullaan julkaisemaan osana uutta Power BI Premium Generation 2 versiota ja se on tällä hetkellä public preview vaiheessa.

Picture8Power BI:n paranneltu Teams-sovellus

Power BI:n Teams-sovellus sai myös parannuksia käytettävyyteen liittyen ja koko Power BI – Teamsin välinen vuorovaikutus on nyt paljon saumattomampi kokemus. Toki kaikkien Teamsin ominaisuuksien käyttäminen päivittäin on vielä vierasta monille suomalaisille organisaatioille, mutta kyseinen toiminnallisuus on ennemminkin eräänlainen porttihuume, joka auttaa käyttäjiä hyppäämään mukaan analytiikan pariin. Microsoft arvioikin, että uudet työntekijät ovat 1.8 kertaa enemmän sitoutuneempia hyödyntämään dataa kuin jos käyttäjät joutuisivat vaihtamaan eri ympäristöjä. Teamsistä löytyy myös kokonaan uusi raportti, ”Teams activity analysis”, jolla pystytään seuraamaan käyttäjien aktiivisuutta. Hyviä uutisia siis organisaatioille, jotka käyttävät Teamsiä ja Power BI:tä päivittäin.

Picture9

Lue lisää

Power BI Goals tärkeiden tavoitteiden seuraamisessa

Power BI Premium Generation 2 Power BI Premium -asiakkaille (Generally Available)

Datan hallinnointi (Data governance) Power BI:llä ja Azuren Purview:lla (Generally Available)

Microsoft 365 Data Loss Prevention (DLP) (Public Preview)

 


                            

Kiinnostaako sinua dataohjattu liiketoiminta ja analytiikka vai oletko etsimässä uusia uramahdollisuuksia?