Skip to content

Laadunvarmistuksen ammattilainen aina asiakkaan tukena

Henri Grönblom on Knowitin Solutions-liiketoiminta-alueen lead-konsulttien esimies. Knowitin palvelukseen Grönblom siirtyi yrityskaupan myötä vuonna 2005.

knowit_Henri_blog

”Olen viihtynyt hyvin kaikki nämä vuodet. Tunnen osan työkavereistani jo aikaisemman työnantajan ajalta ja yhteistyömme on jouhevaa. Knowitin konsultit työskentelevät pääsääntöisesti asiakkaalla ja silloin ei välttämättä synny yhtenäistä toimistohenkeä. Itse pidän siitä, että kukaan meistä ei ole kuitenkaan yksin oman osaamisensa varassa. Tukenamme on joukko ammattilaisia, jotka auttavat asioissa, joita emme itse osaa”, kertoo Henri Grönblom.

Grönblom on opiskellut Otaniemessä sähkötekniikan diplomi-insinööriksi sivuaineenaan työpsykologia ja tuotantotalous. Opiskeluaikoinaan Henri työskenteli ABB Industryllä ohjelmistokehittäjänä. Sieltä Grönblom siirtyi Vaisalaan, jossa hän toimi tuotekehityksen testaajana, prosessin kehittäjänä ja laatuinsinöörinä. Vaisalan vuosien jälkeen vuorossa oli testauskonsultin tehtävät Conformiq Softwaren laadunvarmistus- ja testauskonsultointitiimissä.

Jatkuvasti kehittyvät palvelut

Vuoteen 2013 saakka Henri Grönblom johti vajaan 20 hengen konsulttitiimiä. Organisaatiomuutoksessa tiimijakoa muutettiin ja Grönblomin rooli vaihtui lead-konsulttien esimieheksi.

”Nyt esimiestyötä on vähemmän ja pystyn keskittymään paremmin myynnin tukemiseen ja palvelujen kehittämiseen. On asiakkaan etu, että myyntitilanteessa on mukana kokenut konsultti, joka pystyy esittelemään asiakkaalle tarjottavia ratkaisuja mahdollisimman käytännönläheisesti”, sanoo Grönblom.

Lead-konsultit osallistuvat konsultointitoimeksiantoihin asiakkaalla, ovat myynnin tukena määrittelemässä asiakkaalle tarjottavia ratkaisuja ja kehittävät Knowitin palveluita. Nyt työn alla on Knowitin ohjelmistokehitykseen ja ohjelmistorobotiikkaan liittyvien palveluiden kehittäminen.

”Ohjelmistorobotiikka on kuuma puheenaihe asiakaskunnassamme. Olemme jo pitkään toteuttaneet siihen liittyviä asioita muilla konsultoimillamme osa-alueilla. Aikaisempi kokemuksemme mm. testiautomaatiosta tukee hyvin ohjelmistorobotiikkakonseptia. Olemme jopa hieman yllättyneitä siitä, miten haluttu ja kiinnostava aihe ohjelmistorobotiikka Suomessa on. Perinteisesti suomalaiset yritykset uskaltautuvat kokeilemaan digitalisaation uusia mahdollisuuksia vasta norjalaisten ja ruotsalaisten yritysten perässä”, Grönblom kuvailee.

Esimiesnäkökulmaa Knowitin rekrytointiin

HR-tiimillä on aktiivinen rooli Knowitin rekrytoinnissa. Alustavan karsinnan jälkeen tiimin esimies haastattelee ehdokkaat ja keskustelee valinnasta muiden tiimin jäsenten kanssa. Vaativampaan rooliin haettavat henkilöt valitaan useamman haastattelun jälkeen, jolloin saadaan kattava näkemys henkilön osaamisesta ja soveltumisesta taloon.

”Palkkaamme sosiaalisia ihmisiä, jotka ovat aidosti kiinnostuneita asiakastyöskentelystä. Pelkkä kokemus ei riitä, vaan konsulttimme on myös osattava jakaa omaa tietotaitoaan asiakkaallemme.

Knowitlaisen on sopeuduttava työskentelemään eri asiakkailla ja vaihtelevissa ympäristöissä. Pystymme tarjoamaan monipuolisia työskentelymahdollisuuksia ihmiselle, jolla on aito kiinnostus asiakkaan liiketoiminnan, menetelmien ja työkalujen kehittämiseen.”

Kansainvälinen työympäristö tuo vaihtelua

Henri Grönblom on esiintynyt Knowitin edustajana erilaisissa laadunvarmistuksen ja testauksen tapahtumissa, kuten NSTC2014-konferenssissa Lontoossa sekä SQC-konferenssissa Düsseldorfissa ja Tukholmassa. Vuonna 2013 Grönblom kävi pokkaamassa Lontoossa pokaalin, kun Knowit voitti The European Software Testing Awards -kilpailun kategoriassa ”Paras julkisen sektorin testausprojekti”.

”Työkavereiden lisäksi vaihtelevat työtehtävät ovat syy, miksi olen viihtynyt samassa työpaikassa jo 13 vuotta. Yllättävät käänteet ja muutokset toimintaympäristössä ovat tuoneet aina uusia mahdollisuuksia. Olen pystynyt kehittymään työssäni ja on hienoa huomata oma kehittymisensä. Knowit on mainio työpaikka, kunhan rohkeasti hyppää kaikkeen uuteen ja mielenkiintoiseen mukaan.”