Skip to content

Knowit Way on laadukas tapa kehittää ohjelmistoja

Knowit on panostanut voimakkaasti ohjelmistokehitystiimin kasvattamiseen ja onnistuneet siinä syksyn aikana erittäin hyvin. Moderneilla ja laadukkailla ohjelmistokehitysmenetelmillä tiimi rakentaa käytettävyydeltään erinomaisesti toimivia, skaalautuvia ja tietoturvallisia ratkaisuja, jotka tukevat asiakkaiden liiketoiminnan strategisia tavoitteita.

Knowitin ohjelmistokehityksen vetäjän Jani Koivulaisen puheessa toistuvat useasti sanat ”laadukas softakehitys”. Mutta mistä laadukas softan tekeminen rakentuu?

- ”Knowit Way” on laadukkaan ja ketterän ohjelmistokehityksen tae. Knowit Way on Scrumiin, Kanbaniin, Leaniin ja muihin ketteriin kehyksiin perustuva tapa toimia. Se asettaa tiettyjä reunaehtoja, mutta ottaa aina asiakkaan ja projektin erityispiirteet ja -tarpeet huomioon maksimoiden näin aina kussakin tilanteessa toiminnan laadukkuuden.

Asiakaskohtaisia toteutuksia

Knowitin ohjelmistokehityksessä hyödynnetään kulloisellekin asiakkaalle parhaiten sopivia ja ketteriä menetelmiä. Tiimissä on laajaa osaamista eri ohjelmointikielistä, joista projektikohtaisesti valitaan juuri se, joka sopii parhaiten asiakkaan tarpeisiin.

Knowitin ohjelmistokehittäjillä on monipuolinen ja laaja eri toimialojen asiantuntemus, joka tuo projekteihin tehoa ja edesauttaa parhaiden käytäntöjen hyödyntämisessä. Yksittäisten osaajien lisäksi asiakas saa tarvittaessa kokonaisen tiimin ketterän ja jatkuvan ohjelmistokehittämisensä tueksi. Knowitin ohjelmistokehitys toteuttaa myös avaimet käteen -projekteja.

- Teimme esimerkiksi suurelle suomalaiselle teollisuusyritykselle sovelluksen, joka ennusta työntekijöiden määrässä ja -tarpeissa tapahtuvia muutoksia. Sovellukselle syötetään joukko suuria Excel-taulukoita, johon on listattu kaikki yhtiön tuhannet työntekijät ja heidän työtehtävänsä sekä maakohtaiset toimipisteet, Jani Koivulainen kertoo.

Kehittämisessä hyödynnettiin erilaisia Python-pohjaisia data-analytiikkan sekä koneoppimisen työkaluja kuten pandas, NumPy, Keras ja TensorFlow. Niiden avulla tuotamme syötteenä saaduista Exceleistä yhteenvetoraportteja, ja ennustamme miten työntekijätarpeet tulevat jatkossa muuttumaan.

Ovi auki osaajille

Knowitin ohjelmistokehityksen vetäjänä Janin Koivulainen suorastaan ilahtuu ja tuntee edelleen lukkarin rakkautta lapsena ohjelmointia kohtaa syttyneestä palavasta innostuksesta.

 - Onhan se aivan valtavan kiinnostavaa, että softalla voi tehdä melkein mitä vaan! Hyvän ja osaavan tiimin kanssa työ tarjoaa joka päivä uusia inspiraation aiheita. Knowitin ohjelmistokehitystiimissä on jatkuvasti ovi auki osaaville koodaajille, jotka hallitsevat modernit ja laadukkaat ohjelmistokehitysmenetelmät, Koivulainen päättää.

Open Positions