Skip to content

Mitä opimme harjoittelijoina Knowit Experiencessä?

Puolen vuoden ikimuistoinen ja opettavainen harjoittelujakso Knowit Experiencella on vaihtunut osa-aikaiseen työskentelyyn opintojen ohella. Vaikka hommat Knowitilla jatkuvatkin, on nyt hyvä aika muistella, mitä kaikkea harkasta jäikään käteen.

Luota taitoihisi ja näkemyksiisi

Me pääsimme heti harjoittelun alkutaipaleella ottamaan vastuuta kokonaisista projekteista. Syvästä päädystä aloittaminen sai meidät luottamaan näkemyksiimme ja osaamiseemme. Heitä siis huijarisyndrooma rohkeasti roskakoriin ja uskalla kyseenalaistaa sekä ottaa vastuuta, se usein palkitaan.

Omat vahvuudet löytyvät tekemällä

Työhaastattelusta tuttu kysymys “Mitkä ovat vahvuutesi” on osuva, mutta myös hieman epäreilu omaa uraa aloittavalle opiskelijalle. Harva oppii tunnistamaan vahvuuksiaan luentosalissa, ja edellä mainittuun kysymykseen vastaaminen onkin lähinnä arvailua. Harjoitteluun tullaan nimenomaan oppimaan, ja omat vahvuudet löytyvät sorvin ääressä kokeilemalla. Osallistu siis rohkeasti erilaisiin projekteihin äläkä huoli, vaikka et tunnistaisikaan vahvuuksiasi heti, ne löytyvät kyllä.

Kaiken saa kyllä valmiiksi, vaikka seinät tuntuisivatkin hetkellisesti kaatuvan päälle. Kun maanantain viikkopalaverissa huomaat, että kalenteri pursuaa erilaisia projekteja ja pohdit, pitäisikö vain suosiolla yöpyä viikko toimistolla, on aika pysähtyä hengittämään. Harjoittelujaksosta jäi käteen meditoinnin ja kymmeneen asti laskemisen taidon lisäksi vahvat organisointikyvyt. Kalenterin aikataulutuksen ja Trellon ahkeran käytön avulla hommat tulee tehtyä ajallaan. Ole kuitenkin myös valmis tekemään pidempää päivää, mutta ei hätää – yöpukua ei tähän mennessä ole tarvinnut pakata mukaan.

Projekteihin kuuluu ylä- ja alamäkiä

Opimme harjoittelun aikana suunnittelemaan suuriakin kokonaisuuksia ja kokonaisvaltaisia konsepteja. Kantapään kautta opimme myös sen, että suunnitteluprosessiin kuuluvat sekä ylä- että alamäet. Luomisen tuska ja valkoisen paperin kammo ovat sisällöntuottajalle tuttuja käsitteitä ja niiden kohtaaminen aiheuttaa harmaita hiuksia. Jokaiseen projektiin kuuluvat alamäet ja se, että aivot lyövät välillä tyhjää. Alamäet ovat kuitenkin tärkeä osa onnistumista, ja projektin lopussa niitä tuskin enää muistaakaan.

Lojaalius asiakasta kohtaan

Tiivis työskentely asiakkaiden kanssa on opettanut meille ehkä tässä työssä sen tärkeimmän asian: ole lojaali asiakkaallesi. Onnistunut asiakassuhde ja vahva luottamus voivat parhaimmassa tapauksessa poikia uusia, mielenkiintoisia projekteja. Ole siis asiakkaalle uskollinen ja valmis ratkomaan kinkkisimmätkin haasteet, kiitos tulee kyllä perässä.

Opi kollegoilta

Kaikkea ei tarvitse osata. Tiimimme koostuu huipputyypeistä, jotka täydentävät toistensa osaamista. Opimme, kuinka tärkeää on kysyä neuvoa silloin, kun jumitat paikoillaan työtehtävän kanssa. Myös muiden keskusteluja ja ideointia sivusta kuuntelemalla oppii yllättävän paljon.

Kaiken puolen vuoden harjoittelun aikana opitun voi kiteyttää melko hyvin yhteen sanaan: uskalla. Siitä uraansa aloittavan arjessa lopulta on kyse - uskalla epäonnistua, uskalla sanoa ajatuksesi ääneen ja uskalla luottaa taitoi
hisi.

Saija & Karoliina 

 

Knowit Experiencen palvelut 

Knowit työpaikkana

Avoimet työpaikat