Skip to content

Kohti AWS Re:Invent 2023 -tapahtumaa Knowitin matkassa – vinkit osallistujalle

Tämän vuoden suurin AWS-tapahtuma re:Invent järjestetään 27.11–1.12. Las Vegasissa. Edessä on työntäyteinen, hektinen ja varmasti antoisa viikko. Lukuisat Keynotet, luennot, workshopit, Chalk Talkit, tapahtumat ja tapaamiset täyttävät päivät. Viikon aikana tulevat uudet julkistukset ja ominaisuudet täyttävät ohjelman ja pään.  

Miten valita kirsikat kakun päältä? 

Kyseisen tapahtuman jälkeen menee aina jokunen aika, ennen kuin uudet julkistukset ja ominaisuudet saa järjestymään omassa päässään järkeviksi kokonaisuuksiksi. Odotukset ainakin itselläni tämän vuoden tapahtumaan ovat suuret. Generatiivinen AI on lyönyt läpi itsensä niin suurella voimalla, että näin ennen tapahtumaa oikein hirvittää ja vähän jännittää mitä kaikkea on tulossa. Eikä tätä odotusta yhtään lievitä tieto, että Microsoft lupaili edessä olevassa Ignite tapahtumassaan tuoda yli 100 julkistusta AI:hin liittyen. 

Tässä AI huumassa on syytä kuitenkin muistaa, mikä monelta on ehkä unohtunut, että pilvi on muutakin kuin isoja kielimalleja (LLM) ja ChatGPT:n kaltaisia palveluja. Itse odotan myös mitä kaikkea muuta AWS julkistaa kyseisen viikon aikana. Varmasti jälleen uusia EC2-instanssityyppejä, tietokantaratkaisuja, kehittäjien elämää ja tuotteliasuutta helpottavia ratkaisuja. Ja monia muita mielenkiintoisia tuotejulkistuksia.  

Itse olen pyrkinyt rakentamaan ohjelmani siten, että pystyn osallistumaan mahdollisimman moneen AWS Jamiin, Workshoppiin tai Chalk Talkiin. Ne ovat näin devaushenkiselle ihmiselle tapahtumia, joissa saa usein myös ihan kädet savessa tutustua uusiin ja itselle tuntemattomiin tai oudompiin asioihin ja palveluihin. Yksi syy valinnoilleni on myös, että nämä ovat yleensä 300 tai 400 tason tapahtumia, jotka ovat minusta mielenkiintoisempia ja haasteellisempia. Toki mukaan mahtuu myös joitakin 200 tason luentoja, varsinkin uusista AWS-palveluista. 

Viikon edestä mielenkiintoisia Keynote-puhujia 

Ohjelmaa suunnitellessa ei koskaan voi jättää huomiotta Keynote esityksiä. Maanantai-illan Monday Night Live with Peter DeSantis potkaisee AWS re:Invent viikon aina vauhdilla käyntiin. Tässä Keynotessa on aina mielenkiintoista asiaa ja informaatiota AWS:n toimintatavoista ja -periaatteista, ikäänkuin kurkistus konepellin alle. Muistan eräänäkin vuonna tästä luennosta selvityksen, kuinka AWS regioonilla olevien datakeskusten virransyöttö on rakennettu mahdollisimman vikasietoiseksi.  

Tiistaiaamuna on odotettu Adam Selipskyn Keynote ja keskiviikkona Swami Sivasubramanian AI/ML keynote, joka ainakin oman odotukseni mukaan tulee olemaan täyteen pakattu uusia uudistuksia Generatiiviseen AI:hin liittyen. Torstaina on aina yhtä viihdyttävä ja kehittäjien tarpeisiin vastaava Werner Vogelsin luento. 

Näiden lukuisten Keynote-luentojen ja erilaisten Workshoppien, ja Chalk Talkien lisäksi haluan nostaa esiin työkaverini luennon. Se tulee keskittymään piilokustannuksiin ja kuinka niitä saadaan vähennettyä.  Dev Chat: The hidden costs of external tools: Extracting data from AWS (COM206). Lavalla on aina mukava nähdä tuttuja kasvoja.   

Mihin kannattaa varautua? 

Viikko tulee olemaan vaativa. Etäisyydet ovat pitkät ja askelia viikon aikana tulee helposti yli 100000. Pakkaan itse mukaan siis hyvät kengät. Lisäksi mukaan on syytä ottaa juomapullo, sillä ilma Las Vegasissa on kuiva. Huulirasva on myös tarpeen juuri samasta syystä. Reppuun on syytä myöskin pakata avoin ja utelias mieli ja varautua yllättäviin muutoksiin etukäteen tekemääsi huolelliseen viikkosuunnitelmaan.  

Varatut paikat sessioihin, jotka keskittyvät uusiin julkistuksiin tulevat yllättäen ja niille on raivattava kalenterista tilaa nopeasti, jos niihin haluaa osallistua. Kaiken hulinan ja vilskeen keskellä on hyvä myös vetäytyä hetkeksi omaan rauhaan. Itse nautin hyvin paljon Las Vegasin aamuista. Aamukävely kuulaassa säässä aavikkokaupungin tyhjällä pääkadulla on hyvin mielenkiintoinen ja hyvä tapa aloittaa päivään valmistautuminen. Kontrasti tulevaan päivään on valtava.   

Hyödynnä tilaisuus verkostoitumiseen 

Re:Invent viikon aikana ei ole syytä unohtaa verkostoitumista mikä onkin yllättävän suuressa roolissa. Re:Invent on paikka missä voi jutella ja tavata ihmisiä eri puolilta maailmaa, joiden kanssa ei muuten tule oltua juurikaan tekemisissä vuoden aikana. Jos olet Las Vegasissa, niin kerro se meille. Tehdään jotain kivaa yhdessä. Seurataan luentoja kuten keynoteja yhdessä. Osallistutaan Jameihin, Workshoppeihin jne. yhdessä. Tai muuten vain keskustellaan ja vaihdetaan ajatuksia lounaalla tai Knowit Cornerissa. 

Osallistujan muistilista 

  1. Suunnittele oma viikko-ohjelmasi ennalta 
  2. Varaudu pitkiin etäisyyksiin ja kuivaan ilmaan 
  3. Muista varata paikat uusiin julkistuksiin liittyviin sessioihin 
  4. Luo rutiini tasapainottamaan hektisyyttä 
  5. Ota ilo irti verkostoitumisesta 

Mikäli et ole tänä vuonna menossa Re:Inventiin niin voit rekisteröityä virtuaalitapahtumaan tämän linkin kautta. Virtuaalitapahtumassa pääset seuraamaan kaikki keynotet livenä.  

Myös kaikki breakout-sessiot videoidaan ja ne tulevat suhteellisen nopeasti katsottaviksi AWS-tapahtumien YouTube-kanavalle.